δεν είσαι μόνη, δεν είσαι μόνος

περπατώντας το δύσκολο και συνάμα μαγικό μονοπάτι της γονεϊκότητας, υπάρχει μια στιγμή όπου αισθανόμαστε πιο μόνοι από ποτέ. η πίεση των καθημερινών προκλήσεων, οι αμφιβολίες για τις δικές μας ικανότητες και η ανάγκη να κατανοήσουμε τις ανάγκες των παιδιών μας, μπορεί να μας καταπονήσει. αποτελεί συχνό φαινόμενο να αισθανόμαστε παγιδευμένοι σε έναν κόσμο αγωνίας και ανασφάλειας, με πολύ έντονες τις στιγμές εκείνες που νιώθουμε ότι κανείς δεν μπορεί να κατανοήσει τις ανησυχίες και τα όνειρά μας.

στον κόσμο του parenting coaching, είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ότι κανένας δεν είναι τέλειος γονιός. κάθε οικογένεια αντιμετωπίζει μοναδικές προκλήσεις, αλλά και κοινά θέματα. είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι η δυσκολία δεν σημαίνει αποτυχία. κάθε στιγμή, κάθε πρόκληση, είναι μια ευκαιρία για ανάπτυξη και μάθηση. κάθε γονιός έχει τη δική του μοναδική ιστορία. οι χαρές, οι προκλήσεις, οι νίκες και οι αγώνες δημιουργούν έναν αόρατο, αλλά ισχυρό δεσμό ανάμεσα σε όλους εμάς. σε κάθε ραντεβού με το πρωί και κάθε αγκαλιά πριν τον ύπνο, είμαστε μέρος ενός κοινού ταξιδιού.

πολλοί γονείς αντιμετωπίζουν τις ίδιες ανησυχίες, αμφιβολίες και προκλήσεις. η αίσθηση της απομόνωσης μπορεί να δημιουργήσει ψυχολογικό βάρος που συχνά επιβραδύνει την πορεία μας ως γονείς, ως ανθρώπους. καθεμία, καθένας από εμάς κατέχει ένα μοναδικό κομμάτι στο παζλ της γονεϊκότητας, αλλά ταυτόχρονα αποτελεί μέρος μιας μεγαλύτερης κοινότητας. σε κάθε σκέψη, σε κάθε ανησυχία, ένας άλλος γονιός μπορεί να έχει διανύσει τον ίδιο δρόμο. σε κάθε βήμα που κάνεις, σε κάθε απότομη στιγμή και σε κάθε γέλιο, είμαστε όλοι μαζί σε αυτό το ταξίδι της αγάπης και της γονεϊκής εξέλιξης.

κανείς δεν έχει τις απαντήσεις ή την τέλεια λύση για κάθε γονιό. κανείς δεν μπορεί να προσφέρει συμβουλές. οι απαντήσεις βρίσκονται μέσα μας, απλά κάποιες φορές χρειάζεται λίγη βοήθεια και κάποιες τεχνικές για να αναδυθούν στην επιφάνεια.

είμαι εδώ για να μοιραστούμε στιγμές, να ανταλλάξουμε αγωνίες και να δημιουργήσουμε έναν χώρο ανοιχτό για κάθε γονιό που αναζητά υποστήριξη, εμπιστοσύνη. οι χαρές πρέπει να μοιράζονται για να γίνονται πιο έντονες. το ίδιο και οι δυσκολίες, για να μην βαραίνουν τόσο.

κάθε γονιός επιδιώκει να προσφέρει το καλύτερο για τα παιδιά του.

όταν αισθανθείς ότι η ευθύνη είναι βαριά και η ανασφάλεια σε κατακλύζει, θυμήσου πως δεν είσαι μόνη, δεν είσαι μόνος.

είμαστε όλοι μαζί, είμαι εδώ για εσένα.

γιώργος

Share