για εμένα

ο φοίνικας

 Σύμφωνα με τον Joseph Campbell, όλες οι ιστορίες της ανθρωπότητας μπορούν να συνοψιστούν σε μία μοναδική και ολοκληρωμένη ιστορία, την οποία ονομάζει «μονομυθία». 

Είναι η ιστορία του Ήρωα. Του ήρωα που υπάρχει μέσα μας και καλείται να πραγματοποιήσει ένα σπουδαίο ταξίδι με προορισμό την αναγέννηση. 

ακριβώς όπως ο φοίνικας, το μυθολογικό πουλί που ξαναγεννιέται απ’ τις στάχτες του, οι οποίες προέρχονται από την ίδια του τη φωτιά, όπως αναφέρει ο Ηρόδοτος

Ολοκλήρωσα τις σπουδές μου στα οικονομικά (Διοίκηση Επιχειρήσεων) στην Αθήνα το 2010,  ενώ δύο χρόνια μετά ολοκλήρωσα και τις σπουδές μου στο θέατρο. 

Μέσα από τη 12αετή εμπειρία στο χώρο των επιχειρήσεων σε θέσεις management, μου δόθηκε η ευκαιρία να γνωρίσω και να καταλάβω καλύτερα τους ανθρώπους, να παρατηρήσω τις συμπεριφορές τους σε συνθήκες πίεσης, να διαχειριστώ ομάδες αποτελεσματικά και μη.
Η ευκαιρία να βιώσω το άγχος τους αναφορικά με προθεσμίες υλοποίησης μεγάλων και απαιτητικών ερευνητικών σχεδίων, να ενδιαφερθώ για τις ανάγκες τους, να τους υποστηρίξω. Να πάρω κρίσιμες αποφάσεις. Δύσκολες αποφάσεις. Να τους συναισθανθώ.

Η επαφή μου με το θέατρο με έκανε να πιστέψω στους ανθρώπους και να κατανοήσω σε βάθος τη φράση της Marguerite Yourcenar, πως δεν αγαπάμε αρκετά τους ανθρώπους, όταν δεν αγαπάμε την αθλιότητα, την ταπείνωση και τη δυστυχία τους.

Προετοιμάζοντας τον εαυτό μου για τον ρόλο του γονέα, ξεκίνησα να διαβάζω βιβλία σχετικά με την παιδική ψυχολογία, τα αναπτυξιακά στάδια, τις λειτουργίες του εγκεφάλου και τις σχέσεις γονέων – παιδιών. Παρακολούθησα ομιλίες, σεμινάρια και τότε κατάλαβα πως ένιωθα περίεργα οικεία µε όσα μάθαινα. Έτσι κατάλαβα πως θέλω να παρέχω κι εγώ υποστήριξη και ενδυνάμωση σε άλλους γονείς, στο υπέροχο µα συνάμα δύσκολο αυτό ταξίδι της γονεϊκότητας. 

Παρακολούθησα και ολοκλήρωσα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Jai Instiutue for Parenting των ΗΠΑ. Αμέσως μετά, αποφάσισα να βάλω μία τελεία στην έως τώρα εργασιακή μου πορεία και χωρίς δεύτερη σκέψη ξεκίνησα το µεταπτυχιακό πρόγραμμα MSc Applied Positive Psychology & Coaching Psychology, του UEL (University of East London) το οποίο ολοκλήρωσα με επιτυχία τον Σεπτέμβριο του 2022.

Είχα βεβαιωθεί πλέον πως αυτή η περίεργη οικειότητα που ένιωθα στην αρχή με είχε φέρει στο σωστό δρόμο. Να υποστηρίξω και να ενδυναμώσω όποιον άνθρωπο με χρειάζεται. 

Τον τελευταίο χρόνο, πραγματοποίησα περισσότερες από 500 ώρες συνεδρίων και σεμιναρίων, προσφέροντας ενδυνάμωση και υποστήριξη σε γονείς, στελέχη επιχειρήσεων, ελεύθερους επαγγελματίες, καθώς και σε ανθρώπους που αναζητούσαν μια αλλαγή ή βελτίωση στη ζωή τους.

Ταυτόχρονα, έχω την ευκαιρία να επικοινωνώ και να ανταλλάσσω γνώσεις με νέους ανθρώπους στο Κολλέγιο ICBS της Θεσσαλονίκης, διδάσκοντας μαθήματα σχετικά με την Ηγεσία, την Προσωπική Ανάπτυξη και τη Διαχείριση των Ανθρωπίνων Πόρων.

Υποστηρίζω ανεπιφύλακτα πως η γνώση είναι δύναμη και γι’ αυτό δεν σταματώ να εξελίσσομαι διαρκώς, μαθαίνοντας νέα πράγματα που θα φωτίσουν τον δρόμο μου.

Το τελευταίο διάστημα επενδύω στην προσωπική μου εκπαίδευση στον τομέα της μελέτης του ανθρώπινου εγκεφάλου και του υποσυνείδητου μέσω της τεχνικής του Νευρογλωσσικού Προγραμματισμού (NLP) με την επίσημη αναγνώριση των οργανισμών Association of NLP και The American Board of NLP.

 

ένα πανίσχυρο σύμβολο που αφομοιώνει τη δύναμη του ανθρώπου να αναγεννιέται από τις δυσκολίες του και να γίνεται ακόμα πιο δυνατός.

‘’Αλλάζουν οι άνθρωποι τελικά;’’

Η απάντηση μου είναι,
‘’Ναι, αλλάζουν. Πόνεσε τους ή αγάπησε τους πολύ.’’

Program Image
Program Image

ταξίδι προς τη “θέωση”

ο ήρωας είσαι εσύ.

Το ταξίδι προς την αλλαγή, τη “θέωση” αποτελείται από 12 στάδια. 

1
Η γέννηση σου

Ο πραγματικός σου κόσμος, η αλήθεια σου πριν αρχίσει η ιστορία σου, μη γνωρίζοντας τις περιπέτειες που έρχονται. Η ασφάλεια σου, η καθημερινή σου ζωή, μέσα από την οποία μαθαίνουμε κρίσιμες λεπτομέρειες για την αληθινή σου φύση, τις δυνατότητές και τις προοπτικές σου στη ζωή.

2
Το κάλεσμα σου

Η περιπέτεια σου ξεκινά όταν δέχεσαι μια πρόσκληση για δράση, για άμεση αλλαγή. Ένα κάλεσμα που διαταράσσει την άνεση του πραγματικού σου κόσμου και παρουσιάζει μια πρόκληση ή μια αναζήτηση που χρειάζεται να αναληφθεί.

3
Η άρνηση σου

Μπορεί να είσαι πρόθυμος να δεχτείς την αναζήτηση. Στο στάδιο της άρνησης θα έχεις φόβους που χρειάζεται να ξεπεραστούν. Δεύτερες σκέψεις ή ακόμη και βαθιές προσωπικές αμφιβολίες ως προς το αν είσαι ή όχι έτοιμος να δεχθείς την πρόκληση. Αρχικά, θα αρνηθείς το κάλεσμα.

4
Ο μέντορας σου

Σε αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής, όπου χρειάζεσαι απεγνωσμένα την καθοδήγηση, θα συναντήσεις έναν προσωπικό μέντορα που θα σου δώσει κάτι που χρειάζεσαι. Θα μπορούσε να είναι η διορατικότητα στο δίλημμα που αντιμετωπίζεις, μια σοφή συμβουλή, ή ακόμα και αυτοπεποίθηση. Οτιδήποτε παρέχει ο μέντορας, θα το χρησιμοποιήσεις για να διαλύσεις τις αμφιβολίες και τους φόβους σου. Θα σου δώσει τη δύναμη και το θάρρος για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου.

5
Η μύηση σου

Η δράση ξεκινάει. Ήρθε η ώρα να πάρεις την απόφαση για την έναρξη της αποστολής, το ξεκίνημα της περιπέτειας, είτε είναι σωματική, πνευματική ή συναισθηματική. Θα μυηθείς στον νέο, άγνωστο κόσμο, αφήνοντας εκείνον με τον οποίο έχεις εξοικειωθεί. Θα αποφασίσεις να κάνεις κάτι που πάντα φοβόσουν. Στο στάδιο της μύησης, επισημαίνεται η δέσμευση σου για το ταξίδι και για ό,τι μπορεί να κρύβει αυτό για εσένα.

6
Οι δοκιμασίες σου

Εδώ, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια όλο και πιο δύσκολη σειρά προκλήσεων που θα δοκιμάσουν τις δεξιότητές και τις δυνάμεις σου. Θα κληθείς να αντιμετωπίσεις είτε φυσικά εμπόδια είτε ανθρώπους που έχουν την τάση να αποδυναμώνουν την πρόοδό σου. Θα μάθεις ποιους μπορεί να εμπιστευτείς και ποιους όχι. Μπορεί να κερδίσεις συμμάχους και να συναντήσεις εχθρούς που θα βοηθήσουν, με τον δικό τους τρόπο, να σε προετοιμάσουν για τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που έρχονται.Στο στάδιο της μύησης, επισημαίνεται η δέσμευση σου για το ταξίδι και για ό,τι μπορεί να κρύβει αυτό για εσένα.

7
Η σπηλιά

Η σπηλιά μπορεί να συμβολίζει πολλά στην ιστορία σου, όπως μια εσωτερική σύγκρουση που μέχρι τώρα δεν είχες αντιμετωπίσει. Καθώς πλησιάζεις προς αυτήν, προετοιμάζεσαι για το τελικό άλμα στο άγνωστο. Πριν αντιμετωπίσεις τη μεγάλη πρόκληση, πρέπει να περάσεις από το οροπέδιο, αντιμετωπίζοντας ξανά μερικές από τις αμφιβολίες και τους φόβους που πρωτοεμφανίστηκαν όταν ακολούθησες το κάλεσμά σου στην περιπέτεια. Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναλογιστείς το ταξίδι σου και τον δύσκολο δρόμο που έχεις μπροστά σου, πριν βρεις το θάρρος να συνεχίσεις.

8
Η τελική σου δοκιμασία

Η τελική δοκιμασία είναι η μάχη με τον μεγαλύτερο φόβο σου, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις για να επιβιώσεις, εκμεταλλευόμενος όλες τις δεξιότητές και εμπειρίες που έχεις συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου προς τη σπηλιά. Μόνο μέσω κάποιας μορφής «θανάτου» μπορείς να αναγεννηθείς, αποκτώντας μεγαλύτερη δύναμη και διορατικότητα, προκειμένου να εκπληρώσεις το πεπρωμένο σου και να φθάσεις στο τέλος του ταξιδιού σου. Μετά από αυτό, η ζωή όπως την γνώριζες δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

9
Η ανταμοιβή σου

Με την υπέρβαση της μεγαλύτερης προσωπικής σου πρόκλησης, θα αναδυθείς από τη μάχη ισχυρότερος, αποκτώντας περισσότερη σοφία. Αυτή η ανταμοιβή θα σε διευκολύνει να επιστρέψεις στον πραγματικό κόσμο, το τελευταίο βήμα του ταξιδιού σου.

10
Η επιστροφή σου

Μοιάζει με μια αντίστροφη "μύηση". Έχεις ολοκληρώσει την αποστολή σου και τώρα καλείσαι να επιστρέψεις στον πραγματικό κόσμο. Αυτή τη φορά, η αναμονή του κινδύνου αντικαθίσταται από την αναγνώριση και τη δικαίωση. Το ταξίδι δεν έχει ακόμη τελειώσει, και ίσως χρειαστεί μια τελευταία στάση πριν την επιστροφή σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να δεσμευτείς στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού σου και να επιλέξεις ανάμεσα στον προσωπικό σου στόχο και εκείνον μιας ανωτερης αιτίας.

11
Η αναγέννηση σου

Η κορύφωση όπου θα αντιμετωπίσεις την τελευταία και πιο επικίνδυνη αναμέτρηση με τον θάνατο. Η τελική μάχη αντιπροσωπεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια σου την ύπαρξη. Συμβολίζει την κάθαρση που θα σε βοηθήσει να αναδυθείς και πάλι στον πραγματικό κόσμο. Είναι η στιγμή που θα νικήσεις όλους τους φόβους σου, θα αποκτήσεις το ελιξίριο, θα "κάψεις" τον παλιό εαυτό σου και θα αναγεννηθείς από τις στάχτες σου, όπως ο Φοίνικας.

12
Το ελιξίριο σου

Το τελευταίο στάδιο του ταξιδιού σου, όπου επιστρέφεις στον πραγματικό κόσμο ως ένας αλλαγμένος άνθρωπος. Έχεις αναγεννηθεί, έχεις εξαγνιστεί και τώρα κοιτάς μπροστά στην αρχή μιας νέας ζωής. Ως ο αληθινός ήρωας, επιστρέφεις με το ελιξίριο για να το μοιραστείς, να θεραπεύσεις. Το ελιξίριο μπορεί να είναι η σοφία, η αγάπη ή απλώς η εμπειρία της επιβίωσης. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις στο σημείο που ξεκίνησες, αλλά δεν θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος.

Program Image Program Image
Program Image Program Image Program Image
Program Image Program Image
Program Image Program Image Program Image
Program Image Program Image
Program Image Program Image Program Image
Program Image Program Image
Program Image Program Image Program Image
Program Image Program Image
Program Image Program Image Program Image

Join the club

Hello Beautiful

 I dedicated years to learning and establishing my goals to help me achieve my dream self and lifestyle. And I want the same for you.

Jin Now

Please fill out the form and we will get back to you asap.

  Let's Connect

  Say Hi and Follow Me @firstsight.design

  [instagram-feed showbutton=false showheader=false num=5 showfollow=false]
  1. η γέννηση 

  Ο πραγματικός σου κόσμος, η αλήθεια σου πριν αρχίσει η ιστορία σου, μη γνωρίζοντας τις περιπέτειες που έρχονται. Η ασφάλεια σου, η καθημερινή σου ζωή, μέσα από την οποία μαθαίνουμε κρίσιμες λεπτομέρειες για την αληθινή σου φύση, τις δυνατότητές και τις προοπτικές σου στη ζωή.

  2. το κάλεσμα 

  Η περιπέτεια σου ξεκινά όταν δέχεσαι μια πρόσκληση για δράση, για άμεση αλλαγή. Ένα κάλεσμα που διαταράσσει την άνεση του πραγματικού σου κόσμου και παρουσιάζει μια πρόκληση ή μια αναζήτηση που χρειάζεται να αναληφθεί.

  3. η άρνηση

  Μπορεί να είσαι πρόθυμος να δεχτείς την αναζήτηση. Στο στάδιο της άρνησης θα έχεις φόβους που χρειάζεται να ξεπεραστούν. Δεύτερες σκέψεις ή ακόμη και βαθιές προσωπικές αμφιβολίες ως προς το αν είσαι ή όχι έτοιμος να δεχθείς την πρόκληση. Αρχικά, θα αρνηθείς το κάλεσμα.

  4. ο μέντορας

  Σε αυτό το κρίσιμο σημείο καμπής, όπου χρειάζεσαι απεγνωσμένα την καθοδήγηση, θα συναντήσεις έναν προσωπικό μέντορα που θα σου δώσει κάτι που χρειάζεσαι. Θα μπορούσε να είναι η διορατικότητα στο δίλημμα που αντιμετωπίζεις, μια σοφή συμβουλή, ή ακόμα και αυτοπεποίθηση. Οτιδήποτε παρέχει ο μέντορας, θα το χρησιμοποιήσεις για να διαλύσεις τις αμφιβολίες και τους φόβους σου. Θα σου δώσει τη δύναμη και το θάρρος για να ξεκινήσεις την αναζήτησή σου.

  5. η μύηση 

  Η δράση ξεκινάει. Ήρθε η ώρα να πάρεις την απόφαση για την έναρξη της αποστολής, το ξεκίνημα της περιπέτειας, είτε είναι σωματική, πνευματική ή συναισθηματική. Θα μυηθείς στον νέο, άγνωστο κόσμο, αφήνοντας εκείνον με τον οποίο έχεις εξοικειωθεί. Θα αποφασίσεις να κάνεις κάτι που πάντα φοβόσουν. Στο στάδιο της μύησης, επισημαίνεται η δέσμευση σου για το ταξίδι και για ό,τι μπορεί να κρύβει αυτό για εσένα.

  6. οι δοκιμασίες

  Εδώ, έρχεσαι αντιμέτωπος με μια όλο και πιο δύσκολη σειρά προκλήσεων που θα δοκιμάσουν τις δεξιότητές και τις δυνάμεις σου. Θα κληθείς να αντιμετωπίσεις είτε φυσικά εμπόδια είτε ανθρώπους που έχουν την τάση να αποδυναμώνουν την πρόοδό σου. Θα μάθεις ποιους μπορεί να εμπιστευτείς και ποιους όχι. Μπορεί να κερδίσεις συμμάχους και να συναντήσεις εχθρούς που θα βοηθήσουν, με τον δικό τους τρόπο, να σε προετοιμάσουν για τις μεγαλύτερες δοκιμασίες που έρχονται.

  7. η σπηλιά

  Η σπηλιά μπορεί να συμβολίζει πολλά στην ιστορία σου, όπως μια εσωτερική σύγκρουση που μέχρι τώρα δεν είχες αντιμετωπίσει. Καθώς πλησιάζεις προς αυτήν, προετοιμάζεσαι για το τελικό άλμα στο άγνωστο. Πριν αντιμετωπίσεις τη μεγάλη πρόκληση, πρέπει να περάσεις από το οροπέδιο, αντιμετωπίζοντας ξανά μερικές από τις αμφιβολίες και τους φόβους που πρωτοεμφανίστηκαν όταν ακολούθησες το κάλεσμά σου στην περιπέτεια. Ίσως χρειαστεί λίγος χρόνος για να αναλογιστείς το ταξίδι σου και τον δύσκολο δρόμο που έχεις μπροστά σου, πριν βρεις το θάρρος να συνεχίσεις.

  8. η τελική δοκιμασία

  Η τελική δοκιμασία είναι η μάχη με τον μεγαλύτερο φόβο σου, την οποία πρέπει να αντιμετωπίσεις για να επιβιώσεις, εκμεταλλευόμενος όλες τις δεξιότητές και εμπειρίες που έχεις συγκεντρώσει κατά τη διάρκεια του ταξιδιού σου προς τη σπηλιά. Μόνο μέσω κάποιας μορφής «θανάτου» μπορείς να αναγεννηθείς, αποκτώντας μεγαλύτερη δύναμη και διορατικότητα, προκειμένου να εκπληρώσεις το πεπρωμένο σου και να φθάσεις στο τέλος του ταξιδιού σου. Μετά από αυτό, η ζωή όπως την γνώριζες δεν θα είναι ποτέ ξανά η ίδια.

  9. η ανταμοιβή

  Με την υπέρβαση της μεγαλύτερης προσωπικής σου πρόκλησης, θα αναδυθείς από τη μάχη ισχυρότερος, αποκτώντας περισσότερη σοφία. Αυτή η ανταμοιβή θα σε διευκολύνει να επιστρέψεις στον πραγματικό κόσμο, το τελευταίο βήμα του ταξιδιού σου.

  10. η επιστροφή

  Μοιάζει με μια αντίστροφη “μύηση”. Έχεις ολοκληρώσει την αποστολή σου και τώρα καλείσαι να επιστρέψεις στον πραγματικό κόσμο. Αυτή τη φορά, η αναμονή του κινδύνου αντικαθίσταται από την αναγνώριση και τη δικαίωση. Το ταξίδι δεν έχει ακόμη τελειώσει, και ίσως χρειαστεί μια τελευταία στάση πριν την επιστροφή σου. Είναι η στιγμή που πρέπει να δεσμευτείς στο τελευταίο στάδιο του ταξιδιού σου και να επιλέξεις ανάμεσα στον προσωπικό σου στόχο και εκείνον μιας ανωτερης αιτίας.

  11. η αναγέννηση

  Η κορύφωση όπου θα αντιμετωπίσεις την τελευταία και πιο επικίνδυνη αναμέτρηση με τον θάνατο. Η τελική μάχη αντιπροσωπεύει κάτι πολύ μεγαλύτερο από την ίδια σου την ύπαρξη. Συμβολίζει την κάθαρση που θα σε βοηθήσει να αναδυθείς και πάλι στον πραγματικό κόσμο. Είναι η στιγμή που θα νικήσεις όλους τους φόβους σου, θα αποκτήσεις το ελιξίριο, θα “κάψεις” τον παλιό εαυτό σου και θα αναγεννηθείς από τις στάχτες σου, όπως ο Φοίνικας.

  12. το ελιξίριο

  Το τελευταίο στάδιο του ταξιδιού σου, όπου επιστρέφεις στον πραγματικό κόσμο ως ένας αλλαγμένος άνθρωπος. Έχεις αναγεννηθεί, έχεις εξαγνιστεί και τώρα κοιτάς μπροστά στην αρχή μιας νέας ζωής. Ως ο αληθινός ήρωας, επιστρέφεις με το ελιξίριο για να το μοιραστείς, να θεραπεύσεις. Το ελιξίριο μπορεί να είναι η σοφία, η αγάπη ή απλώς η εμπειρία της επιβίωσης. Το σίγουρο είναι ότι θα επιστρέψεις στο σημείο που ξεκίνησες, αλλά δεν θα είσαι ποτέ ξανά ο ίδιος άνθρωπος..