για εμένα

parent coaching

Η γονεϊκότητα αποτελεί μία περίοδο η οποία με την έναρξη της κατέχει μία μόνιμη και εφόρου ζωής θέση στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
Πέρα από το παιδί, επηρεάζει και τον γονέα στη σχέση με τον εαυτό του, όπως και στη σχέση με τον σύντροφο ή τη σύντροφό του.

parent coaching

η γονεϊκότητα αποτελεί μία περίοδο η οποία με την έναρξη της κατέχει μία μόνιμη και εφόρου ζωής θέση στη ζωή του κάθε ανθρώπου.
πέρα από το παιδί, επηρεάζει και τον γονέα στη σχέση με τον εαυτό του, όπως και στη σχέση με τον σύντροφο ή τη σύντροφό του.

Η μετάβαση προς την γονεϊκότητα, είναι μια ασυνείδητη διαδικασία η οποία έχει ξεκινήσει πολύ πριν φτάσει το παιδί στη ζωή των γονιών.
αποτελεί το συναισθηματικό πεδίο της ζωής του κάθε γονέα, του οποίου η έκταση απαιτεί συνεχής εξερεύνηση. εξερεύνηση που σχετίζεται τόσο με το παρελθόν όσο και με το παρόν του καθενός, τόσο με το τι έχει ζήσει ο γονιός ως παιδί, όσο και με αυτό που αντιλαμβάνεται ότι ζει το παιδί του. 
η γονεικότητα απαιτεί να αναθεωρήσουμε και να επανεξετάσουμε τόσο τις πεποιθήσεις μας, όσο και το σύστημα αξιών που είχαμε μέχρι σήμερα. παράλληλα μας καλεί να είμαστε σταθεροί, αμετάβλητοι, και υπερασπιστές αρχών που δημιουργούν το συναίσθημα ασφάλειας στα παιδιά μας. 

Οι αμφιβολίες και τα ερωτήματα σχετικά με τον γονεϊκό ρόλο δεν έχουν τέλος.
πρέπει όλα να τίθενται δυνατά, να συζητούνται και να αντιμετωπίζονται, αφού οι γονείς αναλαμβάνουν τον πιο υπεύθυνο ρόλο και είναι παράγοντες αλλαγής στη ζωή των παιδιών τους. 
το parent coaching είναι μια εμπειρία ανάπτυξης που ενδυναμώνει τους γονείς και τους δίνει την ευκαιρία να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για να εξοικειωθούν περισσότερο με τον δικό τους εαυτό και τις αξίες τους ως άτομα. 

Μέσω αυτού μπορούν να αρχίσουν να εξερευνούν κρυφά όνειρα και ανείπωτους φόβους ενώ παράλληλα τους δίνεται η ευκαιρία για μεταμόρφωση. 
το parent coaching είναι μια διαδικασία υποστήριξης και ενδυνάμωσης του γονέα στις προκλήσεις που αντιμετωπίζει σε αυτόν τον τόσο σπουδαίο και σημαντικό ρόλο της ζωής του καθως και στους στόχους του σε σχέση με το παιδί. 
μέσα από αυτή τη διαδικασία παρέχονται αποτελεσματικές λύσεις που θα βοηθήσουν τον γονέα να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει στο οικογενειακό του περιβάλλον.
ο ρόλος του coach είναι να λειτουργεί υποστηρικτικά σε μια διαδικασία αυτοπαρατήρησης του γονιού, αναδεικνύοντας τα δυνατά του σημεία και προτείνοντας νέες στρατηγικές ώστε να πετύχει τους στόχους του. 

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας ο γονιός βρίσκεται σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον και αντιμετωπίζεται με κατανόηση και σεβασμό χωρίς τη διάθεση κριτικής. 
μέσα από τη διερεύνηση και τις γνώσεις του parent coach ο γονέας αποκτά μεγαλύτερη σαφήνεια στο τι συμβαίνει στον ίδιο και στο παιδί του και έτσι μπορεί ευκολότερα να εστιάσει στο τι χρειάζεται να αλλάξει και για τους δύο, είτε στην συμπεριφορά, είτε στις συνθήκες τους. δημιουργώντας ουσιαστικές ερωτήσεις, ο coach δίνει τη δυνατότητα στους γονείς να βρουν τον μοναδικό τρόπο πλοήγησης σε αυτόν τον ελικοειδή δρόμο της ανατροφής των παιδιών τους. 
ο ρόλος του προπονητή είναι να διδάσκει στους γονείς τη θετική ενίσχυση και τις προληπτικές δεξιότητες. 
οι parent coaches δεν ισχυρίζονται ότι είναι ειδικοί στην ανατροφή των παιδιών, δεν επικρίνουν τους γονείς για τη συμπεριφορά τους και δεν προσφέρουν στους γονείς ένα σενάριο για να ακολουθήσουν.

οι parent coaches είναι εδώ για να στηρίξουν τη διαδρομή της γονεϊκότητας του κάθε γονιού ξεχωριστά.

Let's Connect

Say Hi and Follow Me @firstsight.design

[instagram-feed showbutton=false showheader=false num=5 showfollow=false]